Hvis du er som meg så er du glad i å lese bøker.

Lesing utvider din horisont og forståelse for hvordan livet og verden fungerer.

Skaff deg kunnskap om hvordan å tolke mennesker ved å lese bøker om psykologi og filosofi.

Ønsker du å bli god på lære deg samfunnets spilleregler bør du lese bøker om strategi.

Jeg har prøvd forskjellige måter å ta inn informasjon på. Og jeg liker best å lese. Jeg har prøvd video og lydbøker men trives best i å grave meg ned i en bok.

Ved å lese bøker har jeg mulighet til å flytte blikket mitt hvor jeg vil og lese setninger om igjen i den hastigheten jeg vil.

I en video må jeg kanskje spole tilbake for å få med meg noe om igjen hvis jeg ikke oppfattet det med en gang.

Samme med en lydbok, det kan bli vanskelig med å spole tilbake.

I bøker eller blogginnlegg kan jeg finne informasjonen raskt – jeg kan bla i bøkene, eller hvis jeg leser informasjon digitalt så bruker jeg søkefunksjonen.

Jeg tar inn informasjon i eget tempo når jeg leser bøker – i en video eller lydbok må jeg tilpasse meg videoens eller lydbokas hastighet.

Jeg føler jeg har mer kontroll på å ta til meg informasjon og læring ved å kose meg med en bok eller en blogg.

Altfor mange mennesker er så opptatte og distrahert av alt annet digitalt støy at de ikke har tid til å lese bøker eller et godt blogginnlegg.

Sjarmen med å lese og fordøye informasjon skal være en avkobling fra alt støyet vi omgir oss med. Det finnes nesten ikke pauser for å fordøye informasjonen idag.

I bøker kan man ta en pause for å fordøye noe – sjekke flere fakta, gjerne på internett – fordi det er fornuftig bruk av tiden.

Jeg vil gjerne legge til at jeg søker mye informasjon via video, lydbøker og podcaster. Og jeg trives best i en bok.

Husk at lesing er foring av hjernen med selektiv informasjon som du selv bestemmer.

Del dette innlegget med andre som kan ha nytte av å lese dette. Du kan dele innlegget på de ulike plattformene på fanen til venstre. Lik gjerne Facebook-siden, meld deg på nyhetsbrev og motta tips og råd.

Hvis du har en kommentar – kommenter på Facebook-siden eller send meg gjerne en epost hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med.

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This